Wednesday, September 1, 2010

sibuk buat cookies raya

Salam Merdeka untuk semua!
tidak terlambat lagi kan...ngee..
buat pertama kali merdeka disambut di bulan Ramadhan, penuh kerahmatan.
Moga-moga negara kita maju dan aman makmur hendaknya..
i'm proud to be a Malaysian..=)

puh..puh..berhabuk abes.Almaklumlah, kalau kat umah susah skit nak menekan board komputer ni. Macam-macam agenda yg perlu diselesaikan..lebih-lebih lagi time ma kita ade kat rumah..
dia tak paham asal la anak dia nih duk ngadap aje dpn pc..huhu
Dengan kesempatan ini, nak ckp la yang i skarang busy buat kueh-mueh..homemade cookies ok..
Seperti sambutan Aidilfitri tahun-tahun sebelumnya, menjadi kewajipan untuk kami sekeluarga menyediakan juadah kueh mueh.Antaranya, cookies tat nenas, coklat chips, kueh dahlia, kana, kueh badam, kueh gajus, suji dan apa lagi ek..

gambar hiasan..

Erm..kemeriahan membuat kuih tahun ni kurang terasa gamatnya..sebab kakak-kakakku masing-masing bekerja, tinggal jauh..tinggallah aku bersendirian...terpaksa bersengkang mata dengan ma..akulah penerap kuih, pembakar kuih..akulah...versi bangga ke apa.. huhu
silap hangus kuih, tak beraya mana la...besau tanggungjawab ku kali nih..
ma kita selepas siap menguli bahan,lepas tuh, senyap..
tengok-tengok...dah terbongkang tidur depan tv....zZzZzz
adoi..........

p/s : kaklong, ac...i need your help!!

2 comments:

  1. standard r tu mak2... lepas uli siap2 , tgl kan suh anak2 die siapkan...

    ReplyDelete
  2. dop gok..
    at least teman r...borak2 ker..
    nih trus tumbang..letih gamok nyer...

    ReplyDelete