Wednesday, September 29, 2010

thesis..thesis..dan thesis....


apa lagi aku nak buat pasnih..???
thesis...
what ur plan for this weekend??
thesis..
semalam buat apa??
thesis..

apa banyak thesis dah.......

Wednesday, September 15, 2010

reunion SKKT

Venue ; Pizza Hut, Giant, K.Terengganu.
Date ; 15/9/2010
Time ; 2.00 - 6.00 p.m

First of all, ampun sangat2 sebab lambat sampai..
almost 5.00 pm baru sampai..
yang sempat diangkut dari deligasi Kampung Tanjung Sabtu, Nor and Mia sahaja..
erm....dapat message last minit..
Alhamdulillah dapat jumpa dan berkumpul ramai-ramai setelah hampir 11 tahun tak jumpa..
Next time kita bersua kembali..okeh?
Seronok dapat jumpa... ;)

tHE GIrLS pOWeR

the BoyS






KaNak-KaNAK RiAnG


Saturday, September 11, 2010

Eid Preparation

Assalamualaikum,

Salam Aidilfitri buat semua...

Takbir raya bergema di setiap pelusuk kampung..
Allahu akbar....Allhu akbar..Allahu akbar..
diselang seli dengan keriuhan kanak-kanak bermain bunga api
tak kurang juga dengan dentuman mercun di sana sini..
esok raya!!

Alhamdulillah, dapat kita harungi rukun islam ketiga dengan jayanya..
berlalunya Ramadhan membawa seribu harapan...
mungkinkah aku dapat mengecapi Ramadhan pada tahun hadapan?
insyaAllah, aku begitu berharap..

Sibuk membuat persiapan untuk raya,
i baked a mocha chocolate cake
dont know how it taste like..
not serve it yet..


hope adik-adik enjoy it.

At the same time, adik-adik duk bakar sate kat luar..

harap alan je maen bara..

amin-the boss

while Encik Sidi duk menolong Puan Noorma di dapur..sweet.....

and ayah make a surprise for raya...meja makan untuk diletakkan di beranda

testing letak kuih..hehhe

dan..rumah kami diserikan dengan kuntuman bunga ni...cantik kan...=)

xtaw nama dia ape..huhu


Monday, September 6, 2010

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin


Lagi 4 hari Ramadhan nak berakhir,
kedatangan Syawal pula dinantikan..
dari pakaian, juadah hingga perkarangan rumah mesti disuntik mood raya..

Masa kecik-kecik dulu..
time balik raya paling gamat suasananya..
dari nyanyi lagu balik kampung lagu nyanyian Allahyarham Sudirman..
hingga ke lagu Awie..
tragedi Oktober...hahah..tergelincir dari landasan keretapi..
bukan apa, sebab Awie is my favourite singer..dulu-dulu la..
lagu-lagu die pon best-best belaka..
that's why, aku ngan kakak2ku amat meminati Awie..

Pastuh, kami nyanyi beramai-ramai lagu KRU..
Feminin...gila feminin r time tuh..
aku masih ingat...gara-gara terpengaruh ngan kakak ku sekalian,
suruh ayah belikan kasut skolah style boot nye..
tali diikat sampai keting tuh..
hahah..
stylo gila pergi skolah time tuh..... =D

Zaman dah berubah, kalau dulu, pelita mesti dipasang keliling rumah tok kita kat kampung..
pastuh....main bunga api....kutip duit raya keliling kampung..
seronok gila.....
rindu betol zaman kecik dulu...
doremon di mana kamu....

Anyway, dengan kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua...
Maaf Zahir dan Batin...dari hujung rambut ke hujung jari kaki..huhu..
berhati-hatilah memandu di jalan raya..
ingatlah orang yang tersayang.. =)





Friday, September 3, 2010

Selamat Hari Tua ke-24 tahun


Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
happy birthday to Muhammad Fathur Rahman...
happy birthday to you...

huhuh..walaupun jauh di mata..tetapi tetap di hatiku.
These words are dedicated for you....

I don’t that much money to buy you stuff

So this feeling I’ll confess as treasures

That money can’t buy

Words full of love, care and dedication

Well, the fact that you were born

And in this reality that we’ve met

And being beside me through good and bad times

I’ve to say thank you! Thank you!

And happy, Happy birthday!

It’s another special magical day for you this year!

Lotsa love all the time

Hope you enjoy it...
Tak pernah hayat aku mengayat camni..
Just for you my love....

chocolate chips cookies

Bersua kembali ke nedi's page.. =)
3 hari lepas, aku menemani sisterku membuat cookies coklat chips..
ala-ala famous amous gitu..
xpayah beli mahal-mahal..everything boleh buat sendiri by your own fingers..

Now, i wanna share with you the recipe of chocolate chips cookies

The ingredients :
1. 3 cawan tepung gandum
2. 2 sudu teh bikarbonat
3. 2 cawan butter
4. 1/2 cawab gula icing
5. 1/2 cawan gula perang
6. 2 sudu besar serbuk koko
7. 4 biji telur kuning
8. 2 sudu teh air panas
9. 1 cawan quaker oat
10. 1 cawan Nestum
11. 1 cawan conflakes hancur
12. 2 sudu teh asen vanilla
13. 1 sudu makan susu tepung

Cara-cara :


1. Pukul semua bahan termasuk gandum, butter, bikarbonat, gula icing, gula perang..
2. Kemudian, masukkan telur+ asen vanilla yang telah dikacau ke dalam acuan tadi.

3. Pukul sehingga sebati ..

4. Masukkan serbuk koko perlahan-lahan.

5. Aksi ini boleh digunapakai untuk memastikan conflakes betol2 hancur..ngeh2..

6. Selepas taruk conflakes, boleh la letak quaker oat+walnut+nestum+tepung susu (kalau suka)

7. Dan, kasukkan ke dalam oven selama 15-20 minit..suhu 160' celcious

8. duk mengintai hanget tak..huhu

9. Setelah cookies diyakini sejuk, simpan dalam tupperware...

Kepada penggemar choc, SELAMAT MENCUBA =)

Happy Birthday ma....love u..muahahhha



ma...mom..mummy..mama..
macam mothers day la plak..
bukan-bukan...
tanggal 2 September 2010,
ma a.k.a my lovely mother turn to 47th years old..
hampir mencecah 50 sudah...
pada usia ni,
pencapaian ma adalah mempunyai 9 orang anak, seorang cucu, cikoliq dan 2 orang menantu yang disayangi...
bila lagi nak tambah ahli??hehhe...
and, a very handsome and smart guy, ayah...=)
hehhe,...

some pictures semasa celebrate hari ulangtahun kelahiran ma tercinta yang ke-47 tahun..

Yummy..yummy..

big girl birthday

gaya manja konon...

pose meniup lilin

time menikmati kek..hhehe

lagi...

this cake was sponsored by ac, my sis, thanks ac for making it perfect!..=)

And there are couple words I wanna say....

Ma.....
We all love you...deep in my hearth you are the greatest mother in this planet.
even, selalu jugak dileteri...huhu..
hope ma sihat selalu, gembira meniti usia di sisi ayah tercinta,
happy with your children, and grandchild,hope the new one will be born soon..
Amin..

selongkar

Salam Jumaat tuk semua..
bagi penduduk pantai timur, selamat berholiday dengan aktiviti berfaedah.
jangan mandi sungai lak..batal puasa taw!
pagi ni,ingat nak buat report for my final year project..
tersangkut lak bila bukak folder pictures..

Kerjaku tergendala dekat seminggu sudah.
sebut pasal pictures, kali nih update pasal gambar ma+ayah ku
I took these pictures time praktikal kat JPN 3 tahun lepas.
shhhuhhh...aku curik2 amik pic nih dalam system diorang
hahha..do not have the authority to do that..
kalau tertangkap, masuk ISA aku..
tapi, kecik je kesalahan nih berbanding staf-staf dekat sana tuh..

Kalau you all nak tahu, diorang siap dapat tahu si colan nih ade berapa bini..
ha, income Datuk K berapa sebulan....
gambar Datuk Siti zaman sekolah rendah..
kelakar weih..
Sempat jugak aku godek-godek time tuh..
kalau full name ada, then search je...
keluar lah maklumat peribadi dari zaman dinasour dulu sampai sekarang..
menarik kan..????


Ha, ni pictures ma and ayah ku..
aku kira, yang atas tuh time diorang darjah 6 kot..
pastuh, yang bawah, zaman diorang muda remaja..
you are rocking always ayah!
and ma, always look lovely...ayu gitu..
mana nak tumpah lauk kalau tak ke nasik..
ma borek anak rintik..hikhik..

Wednesday, September 1, 2010

sibuk buat cookies raya

Salam Merdeka untuk semua!
tidak terlambat lagi kan...ngee..
buat pertama kali merdeka disambut di bulan Ramadhan, penuh kerahmatan.
Moga-moga negara kita maju dan aman makmur hendaknya..
i'm proud to be a Malaysian..=)

puh..puh..berhabuk abes.Almaklumlah, kalau kat umah susah skit nak menekan board komputer ni. Macam-macam agenda yg perlu diselesaikan..lebih-lebih lagi time ma kita ade kat rumah..
dia tak paham asal la anak dia nih duk ngadap aje dpn pc..huhu
Dengan kesempatan ini, nak ckp la yang i skarang busy buat kueh-mueh..homemade cookies ok..
Seperti sambutan Aidilfitri tahun-tahun sebelumnya, menjadi kewajipan untuk kami sekeluarga menyediakan juadah kueh mueh.Antaranya, cookies tat nenas, coklat chips, kueh dahlia, kana, kueh badam, kueh gajus, suji dan apa lagi ek..

gambar hiasan..

Erm..kemeriahan membuat kuih tahun ni kurang terasa gamatnya..sebab kakak-kakakku masing-masing bekerja, tinggal jauh..tinggallah aku bersendirian...terpaksa bersengkang mata dengan ma..akulah penerap kuih, pembakar kuih..akulah...versi bangga ke apa.. huhu
silap hangus kuih, tak beraya mana la...besau tanggungjawab ku kali nih..
ma kita selepas siap menguli bahan,lepas tuh, senyap..
tengok-tengok...dah terbongkang tidur depan tv....zZzZzz
adoi..........

p/s : kaklong, ac...i need your help!!