Saturday, January 29, 2011

ada lagi orang cmni kat dunia ni?

Berita kosmo hari ini...

Pemain pulang semula gaji RM36.6 juta......
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0129&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm

Apa alasan yg relevan dia kembalikan duet berjuta itu?
saja buat spekulasi...logik tak??

1. sebab die dh kaya beb...berjuta dlm bank..lain la org biasa cam kita..byk wo leh buat ngan duet berjuta tuh.tujuh generasi boleh duk diam lagik..First thing pikir, nak g melencong..hahah..melancongla...destinasi yang dh lama nk sangat pergi dan bawa family bersama...;)

Mekah...dah wajib berkemampuan.moh pergi buat haji dan umrah ke makam Nabi Muhammad S.A.W...dan para nabi serta sahabat baginda..
Disneyland, Jepun...nk bwk sekontena family and sdare mara..hahha...
Auatralia...nk jumpa koala, si binatang yang cute itu..dan semestinya binatang kebanggaan mereka..kanggaroo..
Hawaii...tp simpan tuk honeymoon esok-esok...hahah..(belum kahwin lagik)
lupa lak letak num 1 kahwin nih..hahha..

2. mesti jd bahan kutukan dan tempias oleh rakan2 yg xpuas hati..kan?ade je orang dengki dan plan xelok..

dah azali manusia xsenang bila tengok kita senang..ada advantage jd kaya nih..tp ada juga kekurangan.dugaan la kan..kalau orang melayu kita, pasti kene santau..busuk hati betol.
Zaman millenium skrg pun ada lagi manusia bertemankan setan n jin2 ni kan..tuhla dengki tgk orang senang...
Xpun, tahap membunuh cam Datuk Sosilawati..simpang malaikat 44..

stakat nih dapat listkan 2 sebab je..korang pkla sdr..

Kesimpulannya..jd kaya pon xsenang.....

Saturday, January 15, 2011

di mana ada makanan di situ ada nedi..

ntah pape tajuk post kali ni..hu..layan jela..

my mood today...?
suam-suam suku..xcepat membebel..patuh buat keje..
clap ur hands...syabas nedi!
anda telah berjaya mengharungi hari ini..15/1/2011 dengan jayanya..

to be frankly, bosan rasa nk melalak..uhuhu..
bc blog hamis jalikha tuh..asyik pusing dunia je..
nk pusing kampung pon xlopeh..
sampai bila anda mampu bertahan tanam anggur yang mustahil berbuah...
asyik menghirup udara segar di kampung..bagi ayam+kucing pemalas ni makan..

pastuh, bangun pagi, sarapan dh di depan mata..
agak-agak la bgun tdo xkan buka saji terus..sapu la dulu taik mata tuh..
berus gigi dulu mau wangi...
its not me..ok!
erm..dh tumbuh kulat-kulat menepek kat blog nih..
sarang spider pon ade skali..
nampak sgt blog ini telah lama dibiarkan tanpa penyelenggaran..(skima ayat)
btol tak perbendaharaan kata ini?

adakah anda sihat?cukup makan?
alhamdulillah...dh semakin membulat..adoi..
nila jadah duk kat rumah..
tengok tv...mengunyah segala macam makanan di depan mata..
jangan amalkan kehidupan yang tidak sihat!

anyway, byk kali mak kita ajak pergi men badminton..
tapi...ntahla..
segan lak..nak cakap camne eh..diorang tua-tua nih lagi hebat kot..
sah-sah kene smatch(betolkah ini) byk kali..hahah
nampak sgt xpandai men..hhuuhu
(tiada alasan untuk sihat)-ditujukan khas kepada nedi!