Saturday, January 29, 2011

ada lagi orang cmni kat dunia ni?

Berita kosmo hari ini...

Pemain pulang semula gaji RM36.6 juta......
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0129&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm

Apa alasan yg relevan dia kembalikan duet berjuta itu?
saja buat spekulasi...logik tak??

1. sebab die dh kaya beb...berjuta dlm bank..lain la org biasa cam kita..byk wo leh buat ngan duet berjuta tuh.tujuh generasi boleh duk diam lagik..First thing pikir, nak g melencong..hahah..melancongla...destinasi yang dh lama nk sangat pergi dan bawa family bersama...;)

Mekah...dah wajib berkemampuan.moh pergi buat haji dan umrah ke makam Nabi Muhammad S.A.W...dan para nabi serta sahabat baginda..
Disneyland, Jepun...nk bwk sekontena family and sdare mara..hahha...
Auatralia...nk jumpa koala, si binatang yang cute itu..dan semestinya binatang kebanggaan mereka..kanggaroo..
Hawaii...tp simpan tuk honeymoon esok-esok...hahah..(belum kahwin lagik)
lupa lak letak num 1 kahwin nih..hahha..

2. mesti jd bahan kutukan dan tempias oleh rakan2 yg xpuas hati..kan?ade je orang dengki dan plan xelok..

dah azali manusia xsenang bila tengok kita senang..ada advantage jd kaya nih..tp ada juga kekurangan.dugaan la kan..kalau orang melayu kita, pasti kene santau..busuk hati betol.
Zaman millenium skrg pun ada lagi manusia bertemankan setan n jin2 ni kan..tuhla dengki tgk orang senang...
Xpun, tahap membunuh cam Datuk Sosilawati..simpang malaikat 44..

stakat nih dapat listkan 2 sebab je..korang pkla sdr..

Kesimpulannya..jd kaya pon xsenang.....

2 comments:

  1. salam..

    kadang2 sesetengah org duit bukanlah segala2nya..
    nilai maruah tak boleh dibeli dengan wang ringgit..

    *follo ure blog

    ReplyDelete
  2. w'slm....maaf lame xupdate blog. Alhamdulillah..

    ReplyDelete