Wednesday, September 24, 2014

Koleksi bahan ilmu


Kalau dah start menaip susah pulak nk berentinya... Takpe! 

Ada lagi cerita nak share...hehe ;)

Pagi tadi, teman kan Mr. Cyberfly meeting. Biasalah, kalau businessman ni kena ligat sket. Kalau x, nak masyuk macammana kan. Silap haribulan tak berasap dapur. huhu.... Tengah-tengah duk sembang ada la hamba Allah dtg kat meja rekemankan buku-buku ilmiah agama. Nedi pon sebelum ni dah usha dekat MPH buku pasal Rasulullah. Tapi agak mahal, mungkin definisi mahal nedi ni xmahal bg orang di luar sana...Maunya atas RM50 kira mahal la bg nedi..huhu

Dah orang kata rezeki dia kan, nedi tertarik dengan buku ni.. 
dan berjaya dibeli dengan hanya RM30 ;)


Isi kandungan dia pon ok ;) Tapi xsempat habiskan lagi... nedi susah nk habiskan buku at one time. Baru je berjinak-jinak dengan pembacaan. Sebelum ni, kalau baca aja tdo....


Nedi sengaja extra large kan size gambar ni. Sebab nak share :

Sabda Rasulullah "Berbahagialah orang yang dapat berjumpa dan beriman dengan aku. Dan berbahagialah tujuh kali orang-orang yang beriman dengan aku, tetapi tidak pernah berjumpa dengan aku. "


Tiba-tiba mengalir air mata dengan lajunya. Pastuh, cepat-cepat sapu bila encik somi masuk bilik. Nedi ajak solat berjemaah Maghrib sama-sama...pastuh, Mr Cyberfly tanya asal suara lain..selesema ke?? hehe..takdelah! ;')

Bersyukurlah kita sebab menjadi umat Nabi Muhamad S.A.W. Jom sama-sama selawat buat junjungan nabi kita ;)


Nedi nak share kelebihan selawat ;)




Pastuh, nak share satu lagi buku hasil tangkapan kat MPH masa duk menunggu Mr Cyberfly meeting dkat KL Sentral. Bagus jugak lah buku ni, yang pastinya..... dalam rezeki kita, bukan semua hak kita. Pastinya ada rezeki untuk orang lain atau makhluk Allah yang lain. 

Jadi, setakat ini shajalah yang nedi membebel. heheh... Selamat menambah koleksi ilmu!




Buku Mudahnya Jemput Rezeki ni hanya RM18 ;)




No comments:

Post a Comment