Tuesday, September 2, 2014

My family turun Shah Alam

Aktiviti bersama family


Weekend lepas, kenduri kahwin dua orang adik kepada abang ipar dkat Jenjarum. Kalau nk feeling-feeling kekampungan eloklah dtg sini. Masyarakat kampung dkat sini saling bergotong royong dan peramah. Ma ayah,mok, pok man dan adik Alan bertandang ke rumah di Alam Impian setelah selesai masakkan gulai ayam Terengganu style. Bukan main import org jauh lagik. ;)


Gambar sekeping dua pengantin adik dan abang



yang ni Ajib  Mujib ;p



yang ni Dilla

Hampir seharian di Kampung Jenjarum, kami kemudiannya balik berehat di rumahku syurgaku di Alam Impian. Seperti biasa menu untuk mkn malam nedi masakkkan siakap stim limau. Sedap ayah kata!! ;D


Pok Man pon menambah-nambah nasik.heheh...cuma mok je yg xleh telan ikan stim ni. Mok msk kan tumis ikan bilis. Ma pulak tumbuk lada jarum buat belacan yg marvelous!





Selepas makan malam, kami meronda-ronda bandar Shah Alam cuma ayah je xmboh ikut..letih katanya ^-^ hajatkan nk tengok dentuman bunga api di i-City tdk kesampaian. Mungkin ini bukan masanya meraikan hari kemerdekaan kali ini kerana mood berkabung untuk kejadian MH17. Al-Fatihah kepada mereka....




Pagi keesokan harinya, ma buatkan sarapan mee goreng. Sebelum bertolak balik, singgah di rumah bakal besan mok ngan pok man di Seksyen 17. Tak lama lagi nurul,sepupuku jadi warga Shah Alam la ye ;)


Selesai misi berbincang dengan pihak lelaki, moment paling syahdu. huhu...salam perpisahan buat kali ini....bersalaman peluk cium dgn ma ayah,mok, pok man. Bukan senang ayah ma nak turun sini kan. Kami kemudiannya  menunjukkan jalan pulang buat familyku tersayang ke federal highway. Lalu hilanglah saga putih dari penglihatan....Selamat Pulang ayahanda dan semua ;*


Kini misi menghiburkan my nephew, Kholiq ke dunia ikan! Gembira betol dia.....Nah, sedikit gambar tatapan untuk masa depan..hehe..








Mama,kholiq nak yg ni ;D



buat hantaran ikan ni boleh?RM10k sekor... ;)





yg ni sungguh mengancam!!

Mr Cyberfly lama dh duk berangan nk setup akuarium die yg lama terbengkalai. Kami bela guppy kerana mudah dan tahan lasak. begitulah kekdahnya..




Cik D belakan untuk Oliq ngan Zara ye..
nanti Oliq dtglah melawat ikan Oliq ni ;)





video


2 comments:

  1. ye r thah...dr kholiq baru lahir blog ni ada..ni skoloh tadika dh ;)

    ReplyDelete