Monday, September 15, 2014

Pa Mama n adik-adik

Salam semua,


Agak lama tidak menyusul.. Weekend lps keluarga dr Kelantan dtg jalan-jalan di Selangor. Alhamdulillah....waktu berasa begitu pendek untuk 3 hari bersama mereka. Meraka tiba di rumah kami sekitar Isyak pada Jumaat,12/9/2014 lepas. 


Bertungkus lumus saya dan suami carikan lauk pauk untuk masak petang tu. Macam-macam mama n papa bawakkan buah tangan dr Kelantan. Beras Siam sampai 2 beg, mok (nenek kpd Mr Cyberfly) kirimkan buah dokong sekotak besar dan jagung yg ditanam segar di belakang rumah kat kampung. Lauk pon ada...daging dan udang besar gile...Shedap mama masak!!




Saya menemani suami ke Kuala Lumpur pada pagi Jumaat untuk present project kpd JKR. Alhamdulillah, project yg sediada sudah hampir ke penghujung. JKR masih extendkan waktu kami bersama mereka dengan meng'offer' satu lagi project. Alhamdulilah... ;)





Saya masakkan siakap tigarasa dan tomyam ketam untuk papa n mama malam itu. Masakan tomyam ketam itu favourite papa ;)






Keesokan harinya, kami pergi bersiar-siar di Setia City Mall yang hanya 30minit dari rumah kami.

Seharian meronda di mall tanpa tangkapan.

Pada hari Ahad pula, kami bersiap-siap di awal pagi...Ke PD!!!hheheh...Dari smalam excited nk g PD. Ini dia beberapa gambar yg disnap di hari kejadian.hehe..




I love this moment...melihat mereka gembira ;)



Its me ;)





Hi Mr Cyberfly ;)



Si berbaju merah 'president'



 Ichah sokmo 'bergaya'



Nice shot! Siput...



Hi Mr Crab!!



Ni adik-adik kpd Mr Cyberfly 



Kami...

Lagi...

lagi....


lagi....



lagi....






Jgn termuntah tgk kami..hahaha


Gambar paling comey untuk hari kejadian...sila termuntah!! ahhahahah....


Sebelum papa n mama balik ke Kelantan, papa sempat ag kemaskan rumah,buat inspection kawasan rumah. Tengoklah, rajinkan bapa mentua ku..huhu... Pastu brkampit-kampit ubat untuk kami. Yelah, anak tauke farmasi kan..heheh.

Nanti nedi ada lah hobi baru...iaitu bercucuk tanam ;)




Sampai belakang rumah papa cabutkan rumput..huhu



Biasanya, nedi xsapu pon laman belakang..sebab memang laluan lori. Sbbtu lantai kotor debu mcm rumah naik banjir...



Sekarang, lantai berkilat dah papa basuhkan ;)
 Thank you papa mama..Love Both of you alot!!! Mmuah...


p/s : Tak sabar nak balik beraya Haji kat kampung. Kedua-dua kampung best!! ;)






No comments:

Post a Comment