Monday, November 10, 2014

Merendit waktu weekend

Salam semua ;)


Antara tempat pilihan kalau kami berdating adalah :


Mutiara Damansara


IKEA,IKANO and The Curve. Segitiga bermuda ni tempat paling syok.  Kalau poket tak berapa tebal, ckup-ckup makan bawak-bawaklah bersabar..tahan nafsu tu ye.. ;p


Paling best sejak berfamily ni, usha IKEA. Macam-macam idea tercetus dari melawat IKEA. Mak-mak pasti teruja habes! Paling saya suka bhgn decor-decor ni.. dari bilik tidur -- ruang tamu -- dapur.... Ai geram je rs!!




Pastuh, alamak aiiii, tergoda dengan meatball dia. Tapi apakan daya terlalu ramai orang duk beratur. Almaklumlah weekend kan. Malas nk bersesak.... nedi beli yang instant cream sauce untuk resepi meatball die.. RM5 satu paket. Meatball kite beli dkat mall mane-mane jela.. sebab agak mahal meatball die.. ;'(





Sebelum pergi sana, kami usha-usha dulu dekat website diorang. Nak order through online pon boleh.. incase xnak drive jauh-jauh kan.. tp ada la delivery cas die.. boleh melawat di laman web diorang IKEA

Lepas jalan-jalan IKEA, moh kite ke IKANO.  Dkat IKANO ni mcm mall yang lain jugak..


Suasana dalam IKANO


Ni tempat wajib bg penggila gadget.


Ha, korang pernah merasai pengalaman masuk dlm ni? First time nedi main ni, RM15 sekepala bg adult for 1 movie.. Kita boleh pilih nk movie apa.. horor ke.. rollercoster ke... deep sea ke... Tp En Cyberfly kate xleh challenge yang dkat USS sebab efek die lagi menerkam jiwa raga. Nedi pilih roller coster.. horor bimbang termasuk lam mimpi. hu....











Kalau pergi IKANO, memang tak miss ke Pet Safari. Kami penggemar ikan. heheh.. Bercita-cita nak decor akuarium cam dalam gambar ni..Teruja sangat!!! ;) 

The Curve sangat meriah di waktu malam. Orang muda mudi suka la melepak. Banyak booth-booth jual mcm-mcm...pakaian, aksesori ape lagi... ehm.. Memang best berdating kat sini!


Meriah kan waktu malam ;)






Mr Cyberfly



Mrs Cyberfly





dan KAMI!












No comments:

Post a Comment