Wednesday, April 29, 2015

The greatest thing happen in my life ;')

Bissmillahirrahmanirrahim...



Maha Suci Allah...


Lama dah tinggal dunia blog. Macam-macam la jd alasan asbab ketidak updetan blog ni. Nak naikkan momentum semangat ni kembali agakla liat. Di saat ini, duk mendengar When You say nothing at all... Boyzone!! hahah.. rs cam back to school smule je dgr lagu ni.. I like it!!! 

Ha, kenapa cam tiba-tiba je nak menaip?hehehh... I have something special to share. Kalau lah ada yg terklik bog ni kan.. Perhaps! (ada ke??) =D At this moment, me declare myself as the happiest woman!! hahahah... Now, im pregnant 17weeks 3 days! hihi... my cute bump dah muncul dan macam-macam nedi experience dan lalui sebagai ibu to be ni kan. Morning sickness tu biasalah.. but I enjoy this great moment even kalau muntah tu sampaikan terkencing cam nk putus urat perut dan kuar air mata. Subhanallah, this miracle inside me already kick me for the first time while tgh berdoa solat Zohor a few days ago.


                 


               Cute kan? First capture time baby 
                           usia 3 months++.




                                                 

Buat mommy-mommy to be.. 

Kalau kandungan xde masalah, bleh buat buku merah bila kandungan dah 3 months usia dia.

Yesterday, I had an appointment dengan KK dekat seksyen 19 ni jer for the second time. Adat la kan berjam-jam menunggu turn tapi rasa berbaloi sangat. Tiba almost pukul 9 pagi, amik nombor. Then duduk dan tunggu... pastu timbang berat. Haritu, 69.6kg then skrg naik 0.03kg.. 69.9kg. Dah dekat 70kg dah ni..hahha..Tunggu lagi, diorang panggil, amik tekanan darah ~~~ Pastuh amik darah, my type is B+ve, ok!! test urin..~~ Tggu lagi....



Tunggu~~

Tunggu~~



dan Tunggu..........


Baru lah dapat jumpa dgn kakak nurse, Alhamdulillah baik-baik belaka, kak nurse buat ultra sound, for the first time mama dengar dengupan jantung baby. MasyaAllah, betol lah ada miracle lam perut!!! hahaha.. comel sgt bunyi nye.. Kak nurse bgtahu, baby normal. Alhamdulillah... ;') Teruja mama dengar... huhu (mode nk nangis...) ^_^

Then, nurse bg slip untuk amik ubat dan lps ni kena jumpa doktor for scan. Biasalah, bekalan obimin tuk sebulan. Ingatkan kena bayar.. Rupanya memang check up di KK free of charge! Haritu datang xamik ubat, sebab dah ada ubat time pergi klinik scan baby di Seksyen 18. BFF dah marah-marah tak pergi jumpa doktor lagi sampailah baby dah 3 months usia dia. heheh.. (sayang sampai syurga kamu2!!..u know who u are ;'))

Sambung balik, erm... lps amik ubat, menunggu lagi tuk jumpa doktor. Memang betol la, penantian itu satu penyeksaan. Tapi mama rela sebab FREE!!! kalau pergi klinik swasta, kalau RM300 tu memang confirm!! Murah betol rezeki sebab time menunggu tu mama tak duduk diam. Sembang sana,sembang sini... Dan sembangla dgn hamba Allah ni..Nana namanye, dah 7 months pregnant, she is looking gorgeous.like a model ...has fair skin, xde cela langsung. Betol-betol naik seri wajahnye. Nana bertemankan mak die.. mama panggil mak cik je. Aish! dah berbahasa mama la plak!! heheh..

Dah hampir pukul 12.15 tegahhari. MasyaAllah, lama nya.. then pergi mkn lunch dulu ikut nana dan mak nye. Alhamdulillah, rezeki murah.. diorang belanja lunch nasi ayam.  Pastuh lps solat Zohor singgah balik KK. Tak lama pastuh, turn mama jumpa doktor. Doktor scan then bgtahu due date 29/9/2015. Kalau ikutkan estimation haritu 4/10/2015. Kata doktor, kalau gap  5-6 days tu ok. Position baby, kepala kat atas, kaki ke bwh.. Then main pusing-pusing lam perut. Such a miracle!!!Subhanallah.....


                   
                                        

Ni result dari scanner. Estimation due date lari sikit dari sebelumnya.. 


               
              Next appoitment on 26/5/2015. 
          

Kali nih confirm kene teguk air gula... Oh nom..nom.... ;'(


Erm, nikmati moment-moment terindah sbg bakal ibu. Perhaps, baby sehat dan mama boleh melahirkan naturally tanpa epidural semua.. Mama n papa tak kisah jantina baby, doakan baby sehat dan menjadi anak soleh. We hope to see u another 22 weeks and 4 days in our life. InsyaAllah...



Alhamdulillah ya Allah...Maha Kuasa Allah.. ;')



                                
                 



                 


Mama merendit ngan papa dekat 
Tasik Layang-layang,Kepong.

 Time ni kandungan 16weeks ++. ;)










No comments:

Post a Comment