Tuesday, October 20, 2015

Ingin tahu Rahsia Awet Muda???? ;)

Assalamualaikum ;)

Fadhilat Selawat Syifa:

Setiap lepas Solat  Subuh dan Maghrib dibaca 3 atau 7 kali Selawat Tib, kemudian sapu ke muka dan seluruh badan; akan:
  1. Sentiasa sihat zahir dan batin.
  2. Terhindar daripada penyakit berat dan merbahaya.
  3. Sukar dipengaruhi oleh anasir buruk dan tidak sihat.

إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
“Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya bersalawat (memuji dan berdoa) ke atas Nabi (Muhammad SAW). Wahai orang-orang yang beriman bersalawatlah kamu ke atasnya serta ucapkanlah salam dengan penghormatan.”

(Surah Al-Ahzab, 33 :Ayat, 56)

.................

Bagi para wanita yang telah berumahtangga, ini adalah PENTING!!

Petua rahsia awet muda bukan hanya pada menjaga pemakanan semata, tetapi amalan mengurut sangat baik untuk para wanita.Ramai yang tidak tahu akan 'part' di tubuh anda yang amat perlu dijaga dan diberi perhatian. Ia bukan sahaja memberi kesan jangka panjang kepada empunya diri seperti sakit tubuh, hilang nafsu untuk s***, lenguh belakang, tidak bermaya dan selalu mengantuk.

Setiap ibu yang telah melahirkan anak, urat "gagah" yang terletak di kawasan miss v anda akan bersimpul atau bengkak. Ini kerana 9 bulan menampung beban (mengandung) dan tidak ramai mak bidan tahu atau mengurut di kawasan miss v anda. 

Urat "gagah" secara detailnya berada di celah kelangkang peha dan di kawasan peranakan di mana rerambut tumbuh. (susah nak explain..huhu).

Jika ya, Alhamdulillah..

Ini adalah perkongsian ikhlas daripada mak bidan, kak Yah. Menjaga keharmonian rumah tangga meliputi pelbagai aspek termasuklah "berurut". Kerana banyak kes berlakunya keretakan rumah tangga kerana isteri tidak bernafsu.

Hai... Nedi rasa nak meneroka bidang ni la plak. Macam menarik je.. hikhik.. ;')

'Perbidanan Melayu Lama'
No comments:

Post a Comment