Sunday, November 20, 2016

Hidup Itu Satu Pilihan


Satu ayat keramat yg dipegang oleh pemilik tulang rusuk kiri ummi ni.  Dari dulu ummi kenal abah Myra memang keras kepala, but he is actually a realistic person, very strategist in doing something.

Not showing love by verbal but masa bercinta dulu..kerap juga bagi gift kat ummi... paling ummi suka, choc kasut. sayang gile nak makan... ;') sampai sebulan lebih simpan baru makan.Tak pulak dihurung semut.haha... Abah belikan masa company trip ke Singapore. Ummi belum pernah lagi jejakkan kaki pg Singapore. Simpan dlm destination checklist! yeehaaa.... ;)

lebih kurang mcm ni la bentuk nya..tapi xde love


YE! abah Myra memang sejenis mamalia yg memahami. Tapi, dalam context lain. Kalau chores..buat keje rumah,kim salam jelah..memang failed!hahhahah.... Kalau suruh abah tengok kan kuali,dia tengok betol2..xterusik pon senduk tu ;') Ummi kena precise satu-satu... Hurm, lastly..Ummi jelah take over....

But, abah memang penyabar orangnyer... Jarang sekali Ummi kena marah. So, jarang sekali la Ummi merajuk..kikiki..Terkadang, sabar nye tak makan saman. Sabar dengan sampah membusuk..sabar dgn Myra duk merengek..Ummi ni yang kurang sabar..Mulala pot pet pot pet..So, abah kenalah sabar tahan telinga ye??T_T

Firm in decision making. Ini the true abah... Kalau dia kata A..A la..B..B.. But the good is, he always have a few reasons why this and that. So, Ummi selalu nye dengar..and baru pikir..betol jugak! So, Ummi is type, listen and do.

Sebenarnya, begitu cantik aturan Allah S.W.T.. memang bertentangan karakter Ummi dan Abah. But, itulah yg mewarnai kehidupan kami!

Entri ni Ummi amik masa dua hari,time Myra tido tengahhari..kikiki.. Adios!!













No comments:

Post a Comment