Tuesday, June 20, 2017

Ke mana mood raya??

Assalamualaikum...

Duk membilang hari nak raya. Turn tahun ni raya kampung suami. Memang banyak different perasaan beraya tu compare kampung sdr. Tambahan berbadan dua nih. First trimester byk drama siket. Muntah-muntah... 3hari dah tinggal puasa. Letih xtahu nk khabaq.

Hiuuuuuhhh...mengeluh panjang plak! Kalau kat rumah ni mesti sibuk duk bakar kuih. Selalu nya lah nedi tukang bakar aja. Tukang mengulinye ma atau ac. Rindu plak teringat moment-moment berjaga malam.. ;') Banyak sunggoh kenangan..kuih hangit..tertido kat dapor.. Time masing-masing bujang lagi la. Dah ada anak ni xsempat dah....

Tapi tradisi kami sekeluarga memang wajib buat homemade cookies. Rasa sgt janggal kalau beli yg readymade. Fefeling raya tuh terasa bahang die...lain situasinya di kampung suami.  Roh beraya mcm x terasa..maybe semua sibling lelaki kot. Tak gaduh nak cari baju baru nak beraya.. Kuih semua tunjuk saja.. Plak tu rasa janggal lagi kalau nk buat apa-apa kat dapur.  Macam not feel free.....ada protokol siket. Cenggitu lah..hahahah

Banyak plak merepek nih. Myra ke mana ntah. Senyap plak..

Wednesday, June 7, 2017

Welcome a new chapter in life

12 Ramadhan 1438 


Hari ini bermakna 11 hari Ummi berpuasa. Terpaksa berbuka hari ni sbb xlarat sgt plus mabuk. Pagi tadi muntah habes isi perut. Humaira plak aktif menyusu lagi. Genab 2 tahun Ummi fikirkan cara lepaskan susu. Dalam kepala ni dh ade strategi. Hahah... Hrp menjadi taktik Ummi... Naik tanduk!

Betol sangkaan Ummi kelewatan period kali ini... Alhamdulillah, Myra xlama lagi jadi kakak. :)
Kemam mulut je kali ni...tekak rs loya semcm. Pastu dh start rs nk mkn ni nk mkn tu. Alahai.. Tadi siap goreng bihun..xpernah hayat rasa bihun sesedap ni. Apakah pregnant kali ini membesar cam hari tu..haha Last 9bulan timbang 83kg. Rekod kegemokan abadi! Then semua terkejut body kembali slim 60kg. Kikiki...

Patutlah humaira nak 'berdukun' ajer...

Manja semacam..nk Ummi sajer. Sekarang byk Myra belajar dan pick up. 1-10 dah ingat.. Lagu abc dan alif ba ta Alhamdulillah walaupon xdpt precise betol lagi satu-satu tapi dengar dah ada bunyi.. Habis lagu dok nyanyi... Ada lagu dah hafal pon. Pandai anak Ummi.. :)