Monday, August 18, 2014

SOHO kami.


Bismillahirahmanirrahim.....


Alhamdulillah,setelah bergelar Mrs Cyberfly hampir 7 bulan saya hanya menjadi surirumah merangkap personal assistant kpd suami saya yang kini businessman. Inilah SOHO kami yang bertempat di Alam Impian, Shah Alam.


Business kami telah berjalan selama 3 bulan starting bulan Jun 2014. Alhamdulillah, dengan izin Allah program training kami mendapat sambutan walaupun baru sebulan jagung penglibatan dalam bidang training. Berbekalkan pengalaman selama 4 tahun dan ilmu dalam bidang IT, suami saya mengambil keputusan untuk berhenti kerja sbg programmer. Beliau mengambil keputusan drastik resigned 24 hours untuk bergerak sendiri dan tdk makan gaji lagi.


Program tarining kami lebih kpd software iaitu pembinaan laman web serta pembinaan sistem maklumat. Bukan calang-calang orang yang hadir ke program training kami. Batch pertama kami pada bulan 6 lepas, dihadiri 8 orang peserta termasuklah CEO company IT, owner 3 buah tadika, designer, photographer dan juga peserta yang baru tamat pengajaran degree.
Sekarang second batch start bulan August kerana bulan July kami sebulan berpuasa di bulan Ramadhan di kampung halaman iaitu di Tanah Merah,Kelantan dan Kuala Terengganu. InsyaAllah, jika ada permintaan dan sambutan daripada orang ramai program ini akan dijalankan berterusan.


Next entri saya akan berbicara perihal lain ye....Stay tuned!


No comments:

Post a Comment